• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

23 / Nov / 2022

Welke infrarood kachel voor in de badkamer?

Bij het kiezen van een infrarood verwarming voor je badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte. Voor de meeste badkamers is een verwarming met een vermogen van 400 tot 600 watt voldoende. Sommige infraroodverwarmers hebben een ingebouwde thermostaat, die je kan helpen energie te besparen door de verwarming automatisch uit te schakelen als de gewenste temperatuur is bereikt. Andere kenmerken waar je op kunt letten zijn is bijvoorbeeld een timer, die handig kan zijn om de verwarming te programmeren om op bepaalde tijden aan en uit te gaan.

Welke infrarood kachel voor in de badkamer?
FAQ

 

Als je op zoek bent naar een manier om de verwarming van je badkamer te verbeteren, kun je een infraroodverwarming overwegen. Een infraroodverwarming is een soort warmtelamp die infraroodstraling gebruikt om warmte te produceren. In deze blogpost bekijken we enkele voordelen van het gebruik van een infraroodverwarming in je badkamer.

De juiste infraroodverwarming voor je badkamer kiezen

Bij het kopen van een infrarood verwarming zijn er verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste moet je beslissen over de grootte en het vermogen van de verwarming. Ten tweede wil je er zeker van zijn dat de verwarming een thermostaat heeft, zodat je de temperatuur kunt regelen. Ten derde wil je er zeker van zijn dat de timer instelbaar is, zodat je kunt regelen hoe lang de kachel aanstaat.

Andere voordelen van een infrarood verwarming in de badkamer

Behalve dat je de grootte, het vermogen en de duur van de warmte kunt regelen, zijn er nog andere voordelen van een infraroodverwarming in je badkamer. Eén voordeel is dat ze energiezuinig zijn en je kunnen helpen geld te besparen op je energierekening. Een ander voordeel is dat ze een snelle opwarmtijd hebben en een comfortabel warmteniveau kunnen bieden. Ten slotte moet je bij het installeren van een infrarood verwarming in je badkamer rekening houden met de veiligheid. Zorg ervoor dat de verwarming wordt geïnstalleerd door een gekwalificeerde elektricien en dat hij goed geaard is.

  • Bij het kiezen van een infrarood verwarming voor je badkamer is het belangrijk rekening te houden met de grootte van de ruimte
  • Voor de meeste badkamers is een verwarming met een vermogen van 400 tot 600 watt voldoende
  • Sommige infraroodverwarmers hebben een ingebouwde thermostaat, die je kan helpen energie te besparen door de verwarming automatisch uit te schakelen als de gewenste temperatuur is bereikt
  • Andere kenmerken waar je op moet letten zijn een timer, die handig kan zijn om de verwarming te programmeren om op bepaalde tijden aan en uit te gaan.

Bij het kiezen van een infrarood verwarming voor je badkamer is het belangrijk rekening te houden met de grootte van de ruimte 

Bij het zoeken naar een infrarood verwarming voor je badkamer is de grootte een belangrijke overweging. Een kleine badkamer zal niet zoveel warmte nodig hebben als een grote, dus een kleiner apparaat zal volstaan. Het is ook belangrijk te bedenken hoe je de verwarming gaat gebruiken. Als je hem alleen nodig hebt om de kou van de lucht te halen op een koude ochtend, dan volstaat een kleiner toestel. Als je hem echter wilt gebruiken om handdoeken te drogen of om de kamer na het douchen warm te houden, dan heb je een krachtiger apparaat nodig. Uiteindelijk zullen de grootte van je badkamer en je geplande gebruik bepalen welke infraroodverwarming voor jou geschikt is. Met een beetje onderzoek kun je het perfecte apparaat vinden dat aan je behoeften voldoet.

Voor de meeste badkamers is een verwarming met een vermogen van 400 tot 600 watt voldoende 

Bij het kopen van een badkamerkachel is het wattage een belangrijke overweging. Kachels met een hoger wattage produceren meer warmte, waardoor ze ideaal zijn voor grotere badkamers. Ze kunnen echter ook duurder zijn in het gebruik. Voor de meeste badkamers is een verwarming met een vermogen van 400 tot 600 watt voldoende. Dit levert genoeg warmte om de kou van een koude dag weg te nemen zonder je energierekening te veel te verhogen. Een andere factor om rekening mee te houden is het type verwarming. Stralingsverwarmers zijn het meest efficiënt, omdat ze de warmte rechtstreeks overbrengen op mensen en voorwerpen in de kamer. Convectiekachels zijn minder efficiënt, maar kunnen een goede keuze zijn voor kleine badkamers waar de ruimte beperkt is.

Sommige infraroodverwarmers hebben een ingebouwde thermostaat

Zoals iedereen die ooit in een sauna is geweest weet, zijn infraroodstralers zeer effectief in het opwarmen van een ruimte. Infraroodstralers werken door elektromagnetische straling uit te zenden, die vervolgens wordt geabsorbeerd door de voorwerpen in de ruimte. Dit proces verwarmt niet alleen de lucht, maar ook de oppervlakken van voorwerpen, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in kille kamers of voor het opwarmen van koude vloeren. Veel infraroodverwarmers hebben ook een ingebouwde thermostaat, die kan helpen energie te besparen door de verwarming automatisch uit te schakelen als de gewenste temperatuur is bereikt. Bovendien worden sommige modellen geleverd met een afstandsbediening, zodat je gemakkelijk de instellingen kunt aanpassen zonder op te hoeven staan van je knusse plekje op de bank. Of je nu wilt besparen op je verwarmingsrekening of gewoon een manier zoekt om je huis te verwarmen zonder een traditionele verwarming te gebruiken, een infrarood verwarming kan precies zijn wat je nodig hebt.

Andere kenmerken waar je op moet letten

Als je een ruimteverwarmer zoekt die je de hele winter warm houdt, dan zijn er een paar kenmerken waar je op moet letten. Een daarvan is een timer, die handig kan zijn om de verwarming te programmeren om op bepaalde tijden aan en uit te gaan. Dit kan helpen besparen op je energierekening, omdat je de verwarming niet de hele dag aan hoeft te laten als je niet thuis bent. Een ander kenmerk waar je naar moet zoeken is een regelbare thermostaat, waarmee je de temperatuur op het door jou gewenste niveau kunt instellen. En tot slot, zorg ervoor dat je een ruimteverwarmer kiest met een veiligheidscertificaat. Met zoveel opties op de markt is er geen reden om genoegen te nemen met een ruimteverwarmer die niet alle eigenschappen heeft die je nodig hebt.

Er zijn veel voordelen aan het installeren van een infrarood verwarming in je badkamer. Ze zijn energiezuinig, hebben een snelle opwarmtijd, en kunnen een comfortabel warmteniveau bieden. Let bij het kopen van een infrarood verwarming op de afmetingen, het vermogen en de mogelijkheden. Laat de verwarming om veiligheidsredenen installeren door een gekwalificeerde elektricien.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?
    14 / Nov / 2023

    23 / Nov / 2022

    Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?

  • Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?
    01 / Sep / 2023

    23 / Nov / 2022

    Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?

  • Hoe werkt een draadloze thermostaat?
    14 / Aug / 2023

    23 / Nov / 2022

    Hoe werkt een draadloze thermostaat?

  • Wat is het stralingsbereik van infrarood panelen?
    02 / May / 2023

    23 / Nov / 2022

    Wat is het stralingsbereik van infrarood panelen?

  • Kunnen infrarood panelen buiten worden gemonteerd?
    24 / Jan / 2023

    23 / Nov / 2022

    Kunnen infrarood panelen buiten worden gemonteerd?

  • Wat is het verschil tussen een infrarood paneel en een plaatselijke bijverwarming?
    24 / Jan / 2023

    23 / Nov / 2022

    Wat is het verschil tussen een infrarood paneel en een plaatselijke bijverwarming?

  • Wat is de beste manier om een infraroodverwarming in de woonkamer te installeren?
    16 / Jan / 2023

    23 / Nov / 2022

    Wat is de beste manier om een infraroodverwarming in de woonkamer te installeren?

  • Wat is een draadloze thermostaat?
    15 / Jan / 2023

    23 / Nov / 2022

    Wat is een draadloze thermostaat?

  • Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?
    13 / Jan / 2023

    23 / Nov / 2022

    Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?

  • Kan een infrarood paneel zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden?
    06 / Jan / 2023

    23 / Nov / 2022

    Kan een infrarood paneel zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »