• 25 jaar ervaring als installateur
  • Altijd gratis verzending
  • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

06 / Dec / 2022

Waarom infrarood verwarming interessanter is dan een warmtepomp?

Infrarood verwarming is een zeer efficiënte manier om te verwarmen, omdat het direct warmte afgeeft aan objecten en personen in de ruimte, in plaats van de lucht te verwarmen. Dit betekent dat het minder energie verbruikt om dezelfde temperatuur te bereiken en behouden.
Installateurs prefereren dat we weten dat infrarood verwarming onderhoudsvrij is, omdat dit een aantrekkelijke eigenschap is voor veel consumenten. In vergelijking met andere verwarmingstechnologieën, zoals warmtepompen, heeft infrarood verwarming geen complexe onderdelen die regelmatig moeten worden onderhouden of vervangen. Dit betekent dat het minder kost om te beheren en dat het langer meegaat zonder problemen.

Waarom infrarood verwarming interessanter is dan een warmtepomp?
FAQ

Infrarood verwarming is een innovatieve manier van verwarmen die steeds populairder wordt. Het biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, zoals een warmtepomp. In dit artikel bespreken we de belangrijkste voordelen van infrarood verwarming en waarom het interessanter is dan een warmtepomp.

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een verwarmingssysteem dat werkt op basis van infraroodstraling. Dit betekent dat het systeem warmte afgeeft in de vorm van infraroodstraling, die direct door mensen en objecten wordt opgenomen. Dit in tegenstelling tot een warmtepomp die de lucht verwarmt. Hierdoor kan infraroodverwarming een meer directe en efficiëntere manier van verwarmen zijn.

Voordelen van infrarood verwarming

Efficiëntie

Een van de grootste voordelen van infrarood verwarming is de efficiëntie. Omdat infraroodstraling direct door mensen en objecten wordt opgenomen, hoeft er geen energie verloren te gaan aan het opwarmen van de lucht. Dit maakt infrarood verwarming tot een efficiëntere verwarmingstechniek dan een warmtepomp.

Gezondheid

Infrarood verwarming heeft ook gezondheidsvoordelen. Omdat infraroodstraling direct door ons lichaam wordt opgenomen, kan het bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van spier- en gewrichtspijn. Ook kan infraroodverwarming bijdragen aan een betere luchtvochtigheid in huis, wat weer kan helpen bij het voorkomen van luchtwegproblemen.

Comfort

Infrarood verwarming biedt ook een groter comfort dan een warmtepomp. Omdat infraroodstraling direct door ons lichaam wordt opgenomen, voelt het sneller warm aan en zijn er minder temperatuurverschillen tussen verschillende delen van de ruimte. Dit maakt infrarood verwarming tot een comfortabelere verwarmingstechniek dan een warmtepomp.

Schoonheid

Infrarood verwarming is ook esthetisch aantrekkelijker dan een warmtepomp. De panelen zijn vaak slank en strak waardoor ze minder opvallen in een ruimte. Ook zijn er vaak verschillende designs beschikbaar waardoor de panelen in de meeste interieurs passen.

Conclusie

Infrarood verwarming biedt tal van voordelen ten opzichte van een warmtepomp. Het is efficiënter, heeft gezondheidsvoordelen, biedt een groter comfort en is esthetisch aantrekkelijker. Daarom kan infrarood verwarming een interessant alternatief zijn voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw verwarmingssysteem. Bovendien zijn infrarood panelen vaak makkelijk te installeren en zijn er verschillende mogelijkheden voor het integreren van de panelen in bestaande verwarming systemen.

Infrarood verwarming is een moderne, efficiënte en gezonde manier van verwarmen die steeds meer mensen overwegen. Als u op zoek bent naar een nieuw verwarmingssysteem, is infrarood verwarming zeker een overweging waard.

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

  • Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?
    14 / Nov / 2023

    06 / Dec / 2022

    Wat is goedkoper in energie de infrarood verwarming of elektrische verwarming?

  • Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?
    01 / Sep / 2023

    06 / Dec / 2022

    Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?

  • Hoe werkt een draadloze thermostaat?
    14 / Aug / 2023

    06 / Dec / 2022

    Hoe werkt een draadloze thermostaat?

  • Wat is het stralingsbereik van infrarood panelen?
    02 / May / 2023

    06 / Dec / 2022

    Wat is het stralingsbereik van infrarood panelen?

  • Kunnen infrarood panelen buiten worden gemonteerd?
    24 / Jan / 2023

    06 / Dec / 2022

    Kunnen infrarood panelen buiten worden gemonteerd?

  • Wat is het verschil tussen een infrarood paneel en een plaatselijke bijverwarming?
    24 / Jan / 2023

    06 / Dec / 2022

    Wat is het verschil tussen een infrarood paneel en een plaatselijke bijverwarming?

  • Wat is de beste manier om een infraroodverwarming in de woonkamer te installeren?
    16 / Jan / 2023

    06 / Dec / 2022

    Wat is de beste manier om een infraroodverwarming in de woonkamer te installeren?

  • Wat is een draadloze thermostaat?
    15 / Jan / 2023

    06 / Dec / 2022

    Wat is een draadloze thermostaat?

  • Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?
    13 / Jan / 2023

    06 / Dec / 2022

    Kan ik infrarood panelen gebruiken als hoofdverwarming in mijn huis?

  • Kan een infrarood paneel zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden?
    06 / Jan / 2023

    06 / Dec / 2022

    Kan een infrarood paneel zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infrarood Verwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »