• 25 jaar ervaring als installateur
 • Altijd gratis verzending
 • Ma t/m Vrij voor 15:00 besteld = morgen in huis

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

• Alle prijzen incl. BTW • Voor 15.00 uur besteld volgende werkdag in huis •30 dagen retourrecht • UNIEK: WIJ BIEDEN OOK MONTAGESERVICE

22 / Nov / 2022

Kan ik een bewegingssensor gebruiken om een infrarood paneel te besturen?

Een infraroodpaneel bedienen met een bewegingsmelder is mogelijk, maar niet wenselijk vanwege de lange opwarmtijd van het paneel. Het zou te lang duren voordat de warmte op een comfortabel niveau is, en tegen die tijd zou de persoon waarschijnlijk de kamer al hebben verlaten. Bovendien zou het infraroodpaneel altijd aan moeten staan om te kunnen werken, wat zou leiden tot een hogere elektriciteitsrekening. Hoewel het technisch mogelijk is om een infraroodpaneel met een bewegingsmelder te bedienen, is dit niet praktisch of kosteneffectief.

Kan ik een bewegingssensor gebruiken om een infrarood paneel te besturen?
FAQ

Infraroodverwarming is een soort stralingsverwarming die infraroodgolven gebruikt om een voorwerp of gebied te verwarmen. Het verschilt van andere soorten stralingsverwarming, zoals plintverwarming of plafondstralingspanelen, die de lucht eromheen verwarmen. Infraroodverwarming verwarmt voorwerpen rechtstreeks, wat betekent dat het efficiënter kan zijn dan andere soorten verwarming. Er zijn echter enkele potentiële nadelen aan infraroodverwarming waar je je bewust van moet zijn voordat je een beslissing neemt of het al dan niet geschikt is voor jouw huis.

 • Het is mogelijk een bewegingssensor te gebruiken om een infrarood paneel te bedienen, maar de lange opwarmtijd van het paneel maakt het onpraktisch.
 • Het infraroodpaneel zou altijd aan moeten staan, met hogere elektriciteitsrekeningen tot gevolg.

De voordelen van infraroodverwarming

Er zijn verschillende voordelen aan infrarood verwarming. Een van de grootste voordelen is dat het zeer efficiënt is. Infraroodgolven verwarmen voorwerpen rechtstreeks, in plaats van de lucht eromheen te verwarmen. Dit betekent dat er minder energie wordt verspild omdat de warmte niet verloren gaat aan de omringende lucht. Bovendien kan infraroodverwarming worden gebruikt om specifieke gebieden of voorwerpen te verwarmen. Dit betekent dat je het gebied dat je werkelijk gebruikt kunt verwarmen, in plaats van energie te verspillen door te proberen een hele kamer te verwarmen.

Een ander voordeel van infraroodverwarming is dat het de lucht niet uitdroogt zoals andere soorten verwarmers dat kunnen. Dit betekent dat het een goede optie is voor mensen met ademhalingsproblemen of die gevoelig zijn voor bloedneuzen. Bovendien maken infraroodverwarmers geen lawaai, zodat ze gebruikt kunnen worden op plaatsen waar stilte belangrijk is, zoals in een babykamer.

De nadelen van infrarood verwarming

Een mogelijk nadeel van infrarood verwarming is dat het even kan duren voordat de warmte zijn volledige potentieel bereikt. Dit betekent dat als je je infrarood verwarming wilt gebruiken om een kamer snel op te warmen, het misschien niet de beste optie is. Bovendien, omdat infraroodgolven voorwerpen rechtstreeks verhitten, kunnen ze ervoor zorgen dat die voorwerpen licht uitstralen. Dit is in sommige situaties misschien geen probleem, maar het kan vervelend zijn als je in een donkere kamer probeert te slapen en je verwarming heldere voorwerpen doet oplichten.

Bovendien kunnen infrarood kachels duurder zijn dan andere soorten kachels. Dat komt omdat ze vaak gemaakt zijn met materialen van hogere kwaliteit en omdat ze meer geavanceerde technologie gebruiken. De initiële investering kan het echter waard zijn als je van plan bent om je verwarming lange tijd te gebruiken vanwege zijn efficiëntie en duurzaamheid.

Het is mogelijk een bewegingssensor te gebruiken om een infrarood paneel te bedienen

Hoewel een bewegingssensor kan worden gebruikt om een infrarood paneel aan te sturen, maakt de lange opwarmtijd van het paneel dit onpraktisch. Het paneel moet minstens 20 minuten opwarmen voordat het gebruikt kan worden, en de sensor zal het paneel alleen inschakelen als hij beweging detecteert. Daardoor zal het paneel vaak de hele dag door uit- en ingeschakeld worden, waardoor energie wordt verspild. Bovendien werkt het paneel niet goed bij koud weer, omdat de infrarode stralen niet door sneeuw en ijs heen dringen. Om deze redenen kun je voor een infraroodpaneel het beste een ander type bediening gebruiken.

Het infraroodpaneel zou altijd aan moeten staan

De meeste mensen weten niet dat hun infraroodpaneel altijd aan moet staan. Het paneel zendt een onzichtbaar licht uit dat geabsorbeerd wordt door de voorwerpen in de kamer, die op hun beurt de warmte weer uitstralen in de kamer. Dit leidt tot hogere elektriciteitsrekeningen, omdat de warmte voortdurend door het paneel moet worden geproduceerd. Veel mensen vinden echter dat de voordelen van een altijd brandend infraroodpaneel opwegen tegen de kosten. Het paneel biedt een warmtebron die niet afhankelijk is van brandstof of zonlicht, en het is zeer efficiënt in het verwarmen van een kamer. Bovendien produceert het infraroodpaneel geen schadelijke emissies, waardoor het een veilige en milieuvriendelijke optie is.

Infraroodverwarming is een soort stralingsverwarming die verschillende voordelen heeft ten opzichte van andere soorten verwarming, zoals efficiënter zijn en de lucht niet uitdrogen. Er zijn echter ook enkele potentiële nadelen die je moet overwegen voordat je een beslissing neemt of dit type verwarming al dan niet geschikt is voor jou. Als je vragen hebt over de vraag of een infraroodverwarming een goede keuze is voor jouw huis, neem dan contact met ons op en we helpen je graag bij het nemen van een beslissing!

Recente artikelen

Het laatste nieuws op ons blog

 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van een inbouw thermostaat voor infrarood panelen?
  02 / Dec / 2022

  22 / Nov / 2022

  Wat zijn de voordelen van het gebruik van een inbouw thermostaat voor infrarood panelen?

 • Hoe werkt een inbouw thermostaat voor infrarood panelen?
  02 / Dec / 2022

  22 / Nov / 2022

  Hoe werkt een inbouw thermostaat voor infrarood panelen?

 • Wat is een inbouw thermostaat voor infrarood panelen?
  02 / Dec / 2022

  22 / Nov / 2022

  Wat is een inbouw thermostaat voor infrarood panelen?

 • Hoe werkt een draadloze thermostaat?
  02 / Dec / 2022

  22 / Nov / 2022

  Hoe werkt een draadloze thermostaat?

 • Waarom zou ik een draadloze thermostaat gebruiken?
  02 / Dec / 2022

  22 / Nov / 2022

  Waarom zou ik een draadloze thermostaat gebruiken?

 • Wat is een draadloze thermostaat?
  02 / Dec / 2022

  22 / Nov / 2022

  Wat is een draadloze thermostaat?

 • Hoe lang duurt het voordat infrarood panelen zijn opgewarmd?
  24 / Nov / 2022

  22 / Nov / 2022

  Hoe lang duurt het voordat infrarood panelen zijn opgewarmd?

 • Kan ik een dimmer gebruiken met een LED infrarood paneel?
  23 / Nov / 2022

  22 / Nov / 2022

  Kan ik een dimmer gebruiken met een LED infrarood paneel?

 • Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?
  23 / Nov / 2022

  22 / Nov / 2022

  Wordt de achterkant van de infrarood panelen heet?

 • Welke infrarood kachel voor in de badkamer?
  23 / Nov / 2022

  22 / Nov / 2022

  Welke infrarood kachel voor in de badkamer?

Inloggen

Wachtwoord vergeten?

 • Al je orders en retouren op één plek
 • Het bestelproces gaat nog sneller
 • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
Infraroodverwarming Soest 4.8 / 5 - 14 Reviews @ Google
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »